Speellijst

⇓ AANKOMEND 2017 – 2018 ⇓

W I N T E R   W O N D E R T A L E S   (5+)

Foto: Eveline van Egdom

THIS SHOW IS IN ENGLISH

Come to The Paradise Theatre this Christmas and experience the sheer magic of Caja’s wonder tales: the tavelling to lands far far away and even in time, the idea that everything is connected, and how even the greatest trial ends well. Bathe in the wisdom that remarkable heroes can be found among the quiet, the young, the old, the foolish and even among the wacky. And breathe in the knowledge that even the bravest among us can be fearful, and stupid. Caja’s stories are full of these elements and she invites her listeners, no matter the age, to join her on these wonderful winter journeys. Each show is a compilation of various short stories drawn from Caja’s ever expanding repertoire, she won’t know which stories she will tell until you are all comfortably seated.

Saturday December 16th at: 11:00, 14:00 and 17:00 (Paradise Theatre at KS)

Sunday December 17th at: 11:00 and 14:00 (Paradise Theatre at KS)

Hot chocolate, cinnamon, tea, tree and all Christmas trimmings will be there to get you in the mood for this feast of light amid the growing dark. For information and tickets visit STET – The English Theatre.

W I N T E R Z I N ! (2-6 jaar en 7+)

Foto: Eveline van Egdom

Deze kerstvakantie vertelt Caja weer de heerlijkste, spannendste, gekste en meest magische sprookjes bij het Kinderboekenmuseum. Duik in het Winter Wonderland van het Verhalentheater en laat je meevoeren door de avonturen van eenvoudige mensen en wonderlijke dieren. Bezoek aan de voorstelling is na toegang tot het museum gratis. Meer informatie over de voorstelling volgt, dus houd de site in de gaten en/of kijk HIER.

 

 

27 december t/m 5 januari – woensdag t/m donderdag EN 2 januari – bij Het Kinderboekenmuseum, Prins willem-Alexanderhof 5, Den Haag.

Voorstelling 2-6 jaar om 10:45, 11:15, 11:45  |   Voorstelling 7+ om 13:30, 14:00, 14:30

 

 

***************************************

⇓ HELAAS ALWEER VOORBIJ ⇓

G O U D S  V E R H A L E N F E S T I V A L  (6+)

29 Oktober toveren 6 vertellers je de oren van het hoofd tijdens het Gouds Verhalenfestival – Toverpraat en mooie woorden. In de Garenspinnerij van Gouda kan je de hele middag verhalen luisteren, spellen spelen, knutselen en jezelf verwennen met een overheerlijke high tea. Caja vertelt na het kinderprogramma ook verhalen speciaal voor volwassenen.

Zondag 29 oktober 14:00 – Cultuurhuis Garenspinnerij – Turfsingel 34, Gouda

M U S E U M N A C H T  D E N H A A G  (9 +)

Freak like me is dit jaar het thema van Museumnacht Den Haag, dus dat wordt een glorie van gekkigheid – 21 oktober barst Den Haag uit haar voegen van de speciale optredens, rare rondleidingen, maffe muziek, hippe workshops, kakelverse creativiteit en nog veel meer! Caja treedt op in Museum de Gevangenpoort, samen met Michael Driebeek van der Ven en Ernst Drukker, en vertelt het ijzingwekkende verhaal van de Haagse Gerdina Visser, hoe en waarom zij in 1803 twee vrouwen vergiftigde …..

Zaterdag 21 oktober doorlopend v.a. 20:00 – Museum De Gevangenpoort – Buitenhof 33 Den Haag.

L U I S T E R   E N   H U I V E R  (7+)

Foto: Eveline van Egdom

Dit najaar kan je heerlijk huiveren bij Het Kinderboekenmuseum. Na al het griezelen in de kinderboekenweek kan je nog zachtjes na-huiveren tijdens alle bijzondere activiteiten in Het Kinderboekenmuseum. In de herfstvakantie (16 t/m 27 oktober) treedt Caja iedere doordeweekse dag op in het Verhalentheater met een nieuw programma voor 7+ vol spannende verhalen. Kom langs en sidder van plezier tijdens het beleven van Caja’s nieuwste sprookjes van den Gebroeders Grimm. Ze weet pas welke verhalen ze gaat vertellen als het licht uit gaat dussss……. In de ene voorstelling hoor je de wind gieren door de kieren van een eenzaam hart. Maar misschien voel je wel de spanning van de man die een beer lijkt door je handen gaan…. of……

Maandag t/m vrijdag 16 t/m 27 oktober om 13:00, 13:30 en 14:00 – Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5 Den Haag.

C A J A ‘ S   M E E D O E M A G I E  (2 – 6 jaar)

In de herfstvakantie vertelt Caja ook weer een klein en heel fijn meedoe-verhaal voor kinderen van 2-6 jaar. Kom langs en beleef een magisch mooi verhaal over …… dat is nog even een verrassing, want soms is een mespuntje spanning best heel leuk. Ook als je nog klein bent…..

Maandag t/m vrijdag 16 t/m 27 oktober om 10:30, 11:00 en 11:30 – Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5 Den Haag.

K I N D E R B O E K E N P A R A D E

11 juni is het weer Kinderboekenparade bij Het Kinderboekenmuseum! Het grootse en leukste kinderboekenfestival van Nederland, misschien zelfs van Europa, want het Kinderboekenmuseum is uniek. De hele dag is het feest en kan je van alles ondernemen, binnen en buiten, in en om het museum. Volg workshops van echte meesters zoals Thé Tjong Khing, laat je boeken signeren, speel spellen, ontmoet schrijvers, laat je inspireren door hun voorstellingen. Iedereen is uitgenodigd! Dit jaar is het thema De zeven zeeen rond en Caja is er de hele dag om stoere zeemansverhalen te vertellen van wonderen heel ver hiervandaan. Samen met Michael vertelt ze ’s middags 2 keer het verhaal Regelrecht de soep in! (7+) een bloedstollend, hier en daar zelfs waargebeurd verhaal.

11 juni 11:00-17:00 – Het Kinderboekenmuseum – Prins Willem-Alexander hof 5, Den Haag

K O N I N K L I J K E   A V O N T U R E N (2-6 jaar)

Foto: Eveline van Egdom

De meivakantie van het Kinderboekenmuseum staat helemaal in het teken van koningen, keizers, prinsen en prinsessen. Caja, de Verhalendame van het museum, is er natuurlijk ook bij en vertelt van het avontuur van een bijzondere kameel, koningin van het bos, een tijger, een eekhoorn, een vogel en een aap. Kom luisteren, doe mee, lach en verwonder je over al deze gekkigheid. Ook zijn er talloze spellen te spelen, boeken te lezen, doorlopende workshops te doen en eigen verhalen om te verzinnen.

24, 25 april en 1, 2, en 3 mei om 10:30 en 11:00 – Verhalentheater van Het Kinderboekenmuseum – Prins Willem-Alexander hof 5, Den Haag

D E   V E R T E L S C H U U R (4+)

Foto: Eveline van Egdom

De Vertelschuur is een magische plek…..in een oude schaapskooi midden in het bos worden de mooiste verhalen verteld. Caja vertelt er haar meest betoverende sprookjes. Kom langs, ga zitten en laat je meevoeren naar verre landen en beleef daar vrolijke, spannende, gekke en wonderlijke avonturen.

Zondag 26 maart – De Vertelschuur, Krullenlaan 3 Bloemendaal 15:00-16:00

V R E E M D E   V R I E N D E N  (6+)

Vier je krokusvakantie met je vrienden! Grote vrienden, beestenvrienden, vreemde vrienden, boeke

Foto: Eveline van Egdom

nvrienden, het maakt niet uit. De voorjaarsvakantie van het Kinderboekenmuseum staat helemaal in het teken van vriendschap. Caja vertelt er wonderlijke verhalen over ‘vreemde vrienden’. Mensen en dieren, die zo anders zijn, dat het onwaarschijnlijk lijkt dat ze ooit vrienden kunnen worden. En tóch gebeurt dat. Hoe dat gebeurt hoor je in het Verhalentheater!

Maandag 27 feb t/m vrijdag 3 maart om 12:30, 13:00, 13:30 – Het Kinderboekenmuseum

 

⇓ HET HELE JAAR DOOR TE BOEKEN ⇓

Uit het ei (2-6 jaar)

Een verhalenprogramma vCaja's Magische Verhalen Show - Poppen01an 25-30 minuten speciaal voor de allerkleinsten. Caja vertelt 3 kleine verhaaltjes over kisten met mysterieuze inhoud, het wonder van groeien, de essentie van voeding en hoe de kleinste soms de grootste is. Met haar stem, kostuum en zelf gemaakte poppen creëert ze een magische sfeer.

 

 

Wil je Caja boeken voor een voorstelling bij jou thuis, bijvoorbeeld voor je verjaardag? Neem dan contact met haar op.